Ξύλινες DALHEM

Σύστημα δοκίδων Dalhem Ribba Clip

Επένδυσεις τοίχων κι οροφών με το Σύστημα Δοκίδων Ribba της Dalhem που κατασκευάζονται σε οποιοδήποτε σχήμα και μορφή βάσει των σχεδίων της μελέτης που αποτελείται από δοκίδες Ribba με πυρήνα Ινοσανίδας Β2 διατομής 38 x 38mm που η ορατή επιφάνεια και οι ακμές επενδύονται με ειδικό φιλμ σε απόχρωση ξύλου επιλογής της επίβλεψης.

Οι δοκίδες τοποθετούνται εν σειρά αφήνοντας ανοικτό αρμό 32 mm μεταξύ τους ή διαφορετικό βάσει μελέτης.
Για την ανάρτηση των δοκίδων κατασκευάζεται πλαισιωτός μεταλλικός σκελετός από διατομές γαλβανισμένης λαμαρίνας που αποτελείται από κύριους κι εγκάρσιους οδηγούς διατομής 60×30. Οι κύριοι οδηγοί τοποθέτησης σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 900mm ενώ οι εγκάρσιοι τοποθετούνται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 600mm.

Επί των εγκάρσιων οδηγών στερεώνονται με χρήση κοχλιών 3/3,5 τα ειδικά κλιπ συγκράτησης των δοκίδων D-clip 16x24x50mm, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 600 mm. Οι δοκίδες φέρουν γραμμικές εγκοπές στην πίσω πλευρά τους, εντός των των οποίων εφαρμόζουν τα ειδικά κλιπ στερέωσης επιτρέποντας έτσι την τοποθέτησή τους , χωρίς χρήση εμφανών κοχλιών .

Πριν την τοποθέτηση των κλιπ συγκράτησης των δοκίδων, επί του μεταλλικού σκελετού ανάρτησης, θα προηγηθεί η επένδυση του σκελετού με μαύρο υαλοΰφασμα , έτσι ώστε μετά την τοποθέτηση των δοκίδων, να εξασφαλιστεί η ‘αδιαφάνεια’ στα διάκενα μεταξύ των δοκίδων.
Το σύστημα δοκίδων Ribba προσφέρει στον μοναδικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό μιας εντυπωσιακής επιφάνειας και στην βελτίωση της ακουστικής του χώρου με τις ηχοαπορροφητικές ικανότητές του.

Photo Gallery

Δείτε επίσης

Κατηγορία

Εσωτερικές Επενδύσεις

Σχετικά έργα

ΤΣΜΕΔΕ

Διαθέσιμα αρχεία

Dalhem_RIBBA